&Ballet

Andrea Solomun

Andrea Solomun profesionalna je balerina, koreografkinja i pedagoginja. Završila je  Školu  za klasični  balet  na Ilirskome  trgu u  Zagrebu, usavršavala se  na plesnoj akademiji Alvina  Aileya u  New Yorku, te  pohađala niz stručnih usavršavanja iz područja plesnih umjetnosti, glasa, pjevanja, govora i glume u SAD-u i  diljem Europe pod vodstvom renomiranih svjetski  priznatih  umjetnika.

Voditeljica je plesnog  studija Andrea’s Room i kreatorica programa &Ballet. Suosnivačica je (s Emom Janković) plesne grupe &M Dance Company.

Osim što je poznata po radu na biomehanici tijela s ciljem postizanja potpunog zdravlja duha i tijela putem pokreta, kao i po radu baleta s rekreativcima, bavi se već dug niz godina fitnessom, jogom, pilatesom, mobility i animal flowom te trčanjem – što prati i koristi pozamašan broj pratitelja na njezinim društvenim mrežama (@andreaolomun). Ambasadorica je za Adidas i općenito healthy lifestyle coach. Svojim utjecajem, kako uživo tako i putem društvenih mreža, kojim apelira na važnost sveukupnog zdravog lifestylea, Andrea je proširila klasični balet na mnoge i pretvorila ga u dio fitness-communityja. Balet je tim putem postao oblik svakodnevnog fitnessa kojim i dandanas žene i muškarci svih dobnih skupina i predispozicija izgrađuju optimalno, zdravo i lijepo tijelo.

Od koreografskih i režijskih uspješnica, poznata je po predstavama “Prison  of  Decision”, “Oh  Sweet Something”, “Room  N°7” i “Room N°13”  u suradnji s “&M” i Juditom Franković.

Radi kao koreografkinja i glumica za komercijalne televizijske nastupe, koncerte i promocije te kao suradnica za pokret za izvođače (glumci, pjevači…).